Inloggen Ik Borduur Community
Altijd iets extra’s bij je bestelling
3 – 5 dagen levertijd, mits op voorraad
Achteraf betalen
Gratis cadeau service
Goedgekeurd door Webwinkelkeur

Speciaal voor Halloween heb ik vandaag een aantal borduur horror verhalen voor je. Dingen die je absoluut niet wilt meemaken tijdens het borduren.

Waar is mijn naald?

Zo als zovelen ben ik weleens mijn naald kwijt. Niks gek eigenlijk. Meestal vind ik deze ook nog wel terug op de bank. Maar deze keer kon ik hem echt niet vinden. Enorm balen aangezien het een bolletjesnaald was en deze vrij duur zijn. Maar tegelijk gelukkig een bolletjesnaald, deze zijn niet zo scherp, toch?

Daar had ik het toch mis. Een paar dagen later vond ik deze toen ik met mijn knieën over elkaar zat. Hij stak dwars door de zool van mijn pantoffel door. Gelukkig aan de zijkant en heb ik er niks aangevoeld. Maar dat had toch ook heel anders kunnen zijn.

Das pech, kleur weg

Anne had eens alle maanden van het jaar op een grote lap stof geborduurd. Trots en blij dat ze was, besloot ze haar werk te wassen voor dat ze het zou afwerken. Tijdens het wassen liepen alle kleuren uit. Waarschijnlijk gebruikte ze hand geverfde garen. Daar gaat je maanden werk. Ze was overig niet de enige hierin. Ook Ria had dit eens meegemaakt.

Portret of landscape

Ik denk dat we het verhaal van Margre allemaal wel herkennen. Margre borduurde een prachtig alfabet met kruiden. Toen ze bij de laatste rij letters aangekomen was, paste dit er niet meer op. Wat bleek ze had haar stof een kwartslag moeten draaien.

Ook Suzanne maakte dit mee. Ze had haar stof zelf op maat geknipt. Toen ze van een papieren versie van het patroon overstapte op Pattern Keeper en zag dat ze onder de pagina waar ze mee bezig was nog 4 pagina’s moesten komen, ging er een lichtje branden. Volgens mij klopt dit niet. Gelukkig ontdekte ze het bij de eerste pagina, maar ze baalde evengoed enorm.

Zelf heb ik dit gehad bij de Secret Stitch Along van de Kerstbijeenkomst met de kerstkabouters. Gelukkig was ik pas net begonnen.

Stof met gaatjes

Natuurlijk heeft een borduurstof gaatjes om op te borduren. Maar Ellen besloot er een extra te maken. Ze moest wat steekjes uithalen. Dit doet ze altijd heel voorzichtig met een tornmesje en een klein schaartje. Maar toen ze het schaartje onder haar kruisjes plaatste zat het per ongeluk ook door de stof heen. Dat viel helaas niet meer te redden. Het belandde dan ook in de hoek.

Gezellig met je huisdieren

Dit herkennen we vast ook allemaal wel. Gezellig met je kat of hond naast je zijde borduren. De kat van Monique besloot echter op haar borduurwerk te gaan liggen en begon toen aan haar werk te krabben! Ahhh…

Je stof verven

Erg mooi al die handgeverfde stoffen. Maar het is niet altijd de bedoeling. Zo was Geke in het borduurcentrum aan het borduren. Koffie werd op ruime afstand geserveerd. Echter was de serveerster zo onhandig dat zelfs van verre afstand de koffie op haar borduurwerk terecht kwam. Het duurde tig keer wassen voor dat de vlekken eruit waren. Maar de stof was daarna zo slap, dat het niet meer prettig borduren was.

Borduurfrustraties

Ik denk dat we allemaal weleens deze frustraties hebben meegemaakt. Heb jij nog een ander verhaal? Laat het me hieronder weten. Ik ben erg benieuwd.

Nancy Peter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Nieuwe serie Big City Christmas van Country Cottage Needleworks

Country Cottage Needleworks komt met een leuke nieuwe serie genaamd: Big City Christmas. Deze...

Lees meer

Maak van jouw mooiste foto een borduurpatroon

Heb jij altijd al een foto van jezelf willen borduren? Je mooiste herinnering willen...

Lees meer

Waar kan ik oude DMC garen die niet meer verkocht worden mee vervangen?

In de loop der jaren zijn er soms kleurnummers van DMC verdwenen. Soms zijn...

Lees meer