Altijd iets extra’s bij je bestelling
3 – 5 dagen levertijd, mits op voorraad
Achteraf betalen
Gratis cadeau service
Goedgekeurd door Webwinkelkeur

Sta jij ook gek te kijken bij het horen van deze titel? Ik moet zeggen, ik ook. Want borduren is toch echt iets voor vrouwen?

Niet is minder waar.

Geschiedenis

Als we kijken naar een stukje geschiedenis van borduren, dan zien we dat borduren oorspronkelijk een echt mannenberoep was. Zo borduurde de priester zijn eigen gewaad in de Bijbelse tijd.

Een stukje later zien we dat borduren in diverse Gildes enkel en alleen door mannen werd gedaan. Borduren was een zwaar beroep en hier was in die tijd veel kracht voor nodig. Doordat vroeger veel reliëf in het borduren werd aangebracht, met vulsels als papier, karton en wol, was dit een ontzettend zwaar werk.

Gelukkig werd er in 1890 een borduurmachine op de markt gebracht door de firma Singer. Dit maakte het borduren op zware materialen een stuk eenvoudiger.

Maar meisjes leerde toch borduren

Dat klopt, maar dit was pas later. Voor de komst van de borduurmachine werd dit dus echt alleen door mannen gedaan. Na die tijd werd borduren echt op school geleerd door meisjes. En daarmee is het borduren voor mannen echt een beetje verdwenen.

Jammer eigenlijk, want borduren is echt onwijs leuk om te doen. Ook voor mannen!

Ken jij een man die borduurt?

Ken jij een man die borduurt? Of ben jij een man die borduurt? Ik ben reuze benieuwd. Laat het me hieronder weten.

Nancy Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten