Altijd iets extra’s bij je bestelling
3 – 5 dagen levertijd, mits op voorraad
Achteraf betalen
Gratis cadeau service
Goedgekeurd door Webwinkelkeur

Voordat je daadwerkelijk kan gaan starten met borduren zijn er een aantal dingen die je moet voorbereiden. Zoals het klaar leggen van je borduurgaren, juiste naald, patroon en niet te vergeten de stof natuurlijk.

Maar hoe bereid je je borduurstof nu eigenlijk voor?

Om te zorgen dat de borduurstof tijdens het borduren niet gaat rafelen aan de randen, kan je deze het beste even omstikken.

Dit kan je makkelijk doen met een zigzag steek. Je kan dat met de hand doen, maar ook op de naaimachine. Maar net waar je handiger in bent.

Waar moet ik beginnen met borduren?

Over het algemeen begin je in het midden met borduren. Het midden staat ook altijd op een borduurpatroon aangegeven met twee pijlen aan de bovenzijde en onderzijde, en aan de linker- en rechterkant op het patroon.

Maar hoe bepaal je het midden van de borduurstof?

In onderstaande video is te zien dat je dat makkelijk kunt bepalen door het rijgen van 2 hulplijnen met naaigaren. Je vouwt de stof door het midden en rijgt een draadje. Je doet hetzelfde aan de andere kant en je hebt je midden bepaald. Deze garen kan je er daarna weer makkelijker uittrekken.

Zelf doe ik dat nooit op deze manier. Ik vouw gewoon mijn stof twee keer, knijp een keer goed op de vouwlijn, vouw de stof weer open en zie dan precies waar de stof zich in het midden gevouwen heeft. Vervolgens start ik dan gelijk met borduren vanaf dat punt. Scheelt weer tijd.

Maar doe vooral wat jij prettig vindt.

Hoe bereid je je borduurstof voor in beeld

 

Nog vragen?

Heb je nog vragen over hoe je borduurstof voorbereid? Of kom je er niet uit. Stel je vraag gerust hieronder. Ik help je graag op weg.

Nancy Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten