Altijd iets extra’s bij je bestelling
3 – 5 dagen levertijd, mits op voorraad
Achteraf betalen
Gratis cadeau service
Goedgekeurd door Webwinkelkeur

Of je een borduurwerk zelf gaat opspannen/inlijsten of dit door een lijstenmaker wilt laten doen, is een persoonlijke afweging. Kies je voor het laatste, dan kan ik je de volgende tips geven.

Handige tips voordat je naar de lijstenmaker gaat

  • Stop alle draadjes goed in, zodat deze tijdens het opspannen niet los kunnen gaan.
  • Vermijd dat lange draden over lege stukken stof lopen om doorschijnen te voorkomen.
  • Maak geen (dikke) knopen in de draad, deze tekenen zich na opspannen aan de voorzijde af.
  • Was het borduurwerk heel voorzichtig, maar alleen als je zeker weet dat de gebruikte materialen 100% kleurecht zijn. Zo haal je lichte vlekjes weg en sporen waar je het borduurwerk steeds hebt vastgehouden. Wassen betekent met de hand door een lauw sopje halen met een klein beetje wolwasmiddel erin. Dep het ergste vocht vervolgens met een handdoek uit het borduurwerk en laat het tussen 2 droge handdoeken drogen.
  • Strijk het borduurwerk aan de achterzijde met een vochtige/natte doek ertussen, zodat je het glad kunt aanleveren. Gebruik géén stijfsel of andere toevoegingen.
  • Rol het werk rond een koker als het droog is.

Op naar de lijstenmaker

Nu ben je klaar om naar de lijstenmaker te gaan. Mijn persoonlijke ervaring is dat heel veel mensen besluiten tot deze route. Ik vind het altijd heel leuk om mensen van een advies te voorzien hoe ze hun borduurwerk kunnen laten inlijsten. Hierbij luister ik eerst naar jouw wensen en pols ik waar je het werk wilt gaan ophangen. Zo weet ik beter welke lijsten niet alleen passen bij het borduurwerk, maar óók bij jou én je interieur.

Zeker zo belangrijk als de lijst, is de keuze van het glas. Door een tester te laten zien met 3 verschillende glassoorten is de keuze vaak snel gemaakt.

Als alle keuzes zijn gemaakt, ga ik voor je aan de slag. Door met conserverende materialen en methodes te werken, kun je ervan op aan dat je jarenlang plezier zult hebben van je inlijsting. Wil je weten hoe ik één en ander precies doe, stel dan gerust eerst je vragen voordat je beslist. Het is belangrijk dat je helemaal happy en met vertrouwen het werk bij me achterlaat. Je bent trouwens niets verplicht, adviezen en prijsopgaves zijn gratis en vrijblijvend.

Veel borduurplezier en wie weet tot ziens in de lijstenmakerij. Je bent van harte welkom.

Geschreven door

Leuk dat ik een gastblog mocht schrijven. Dank je wel, Nancy!

Deze tekst is geschreven door:

Petra Janssen

Janssen Inlijstwerk

https://inlijst-atelier.nl

Petra Janssen

Geef een reactie

Gerelateerde berichten