Altijd iets extra’s bij je bestelling
3 – 5 dagen levertijd, mits op voorraad
Achteraf betalen
Gratis cadeau service
Goedgekeurd door Webwinkelkeur

Ik heb een borduurpakket gekocht maar er staan geen kleurnummers in. Hoe weet ik nu welke kleuren het zijn? Dat is een vraag die ik veel te horen krijgen.

Waarom staan er geen kleurnummers bij?

Tegenwoordig worden in de meeste borduurpakketten geen kleurnummers meer vrij gegeven. Dit komt omdat er te veel illegaal gebruik van werd gemaakt.

Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om een pakket te maken en vervolgens het patroon aan een vriendin te geven zodat zij het patroon ook kan maken. Nog maar te zwijgen over het kopiëren van een patroon en deze te verspreiden over internet of tussen familie en vrienden. Dit is allemaal niet toegestaan.

Het gebeurd zelfs tegenwoordig dat bepaalde bedrijven het patroon namaken en het zelf als pakket gaan verkopen. Dit zien we vaak bij de goedkope Aziatische bedrijven gebeuren.

Een ontwerper krijgt hier niks voor

Een ontwerper die met liefde en plezier een ontzettend mooi design maakt voor mensen om te maken is iets wat zij met passie doen. Echter ook zij moeten hun brood verdienen. Van alle illegale praktijken als kopiëren of namaken zien zij niks terug. Zij verdienen hier niks aan en ze gaan er zelf door kapot. Helaas.

Online pdf

Ook een online gekochte pdf patroon mag niet gedeeld worden. Tegenwoordig zijn er ook de leukste en mooiste patronen verkrijgbaar via pdf. Hier staan de kleurnummers wel bij. Ook hiervan is het niet toegestaan deze naar een vriendin te sturen of deze met iemand anders te delen.

Hoe weet ik dan welke kleuren er zijn gebruikt

Nou niet eigenlijk. En wat als ik dan garen te kort kom? Dat is altijd erg vervelend natuurlijk. In de meeste pakketten is overigens meer dan genoeg garen toegevoegd. Kom je toch een kleur tekort? Neem dan contact op met de leverancier. Vaak kan je een garantieformulier invullen en krijg je alsnog de benodigde garen toegestuurd.

Kleurenkaart

Je kan natuurlijk ook altijd aan de slag met de DMC kleurenkaart. Ik heb dat eens geprobeerd, maar dit is een erg lastige klus. Zoveel kleuren die op elkaar lijken. Maar je kan het wel altijd proberen.

Nancy Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten