Inloggen Ik Borduur Community
Altijd iets extra’s bij je bestelling
3 – 5 dagen levertijd, mits op voorraad
Achteraf betalen
Gratis cadeau service
Goedgekeurd door Webwinkelkeur

Als je wilt starten met borduren heb je eigenlijk niet heel veel nodig. Het makkelijkste is om te beginnen met een borduurpakket. Een borduurpakket is een compleet pakket waarin een stof zit, een naald, een patroon en de borduurgaren. Zo heb je alles om in een keer te kunnen starten met borduren.

Wil je liever zelf een patroon uitzoeken of niet gelijk aan 1 pakket vast te zitten dan kan je ook alles los kopen. Waar moet je dan aan denken?

Naalden

Voor standaard borduren heb je een borduurnaald of tapestry naald nodig met een stompe punt en een groot oog. Een scherpe naald gebruik je voor fijnere details zoals stiksteekjes en Franse knopen.

Borduur schaartje

Een borduurschaartje is een absolute must-have. Je hebt een klein scherp schaartje nodig dat je alleen gebruikt voor het knippen van draadjes. Zonder dat deze je borduurwerk aantast.

Splijtbaar garen

Borduurgaren wordt ook wel splijtbaar garen genoemd. Ieder garen is daarbij splijtbaar in 6 individuele draadjes. Garen zijn er in vele soorten kleuren verkrijgbaar. Voor een patroon heb je meestal meerdere kleuren garen nodig.

Borduurring

Hoewel een borduurring niet perse noodzakelijk is, is dit wel aan te raden. Dit zorgt ervoor dat de stof door het borduren niet gaat scheef trekken.

Borduurstof

Ook in stoffen zijn er verschillende keuzes. Aïda is heel geschikt voor beginnende borduursters. 14 CT is hierbij de meest gangbare stof. Het is in vele kleuren en CT’s verkrijgbaar. Ieder kruisje wordt hierbij over een enkel blokje geborduurd.
Evenweave is ook een stuk makkelijk dan je wellicht zou denken. Start met evenweave op een 25 of 28 CT. Als je hier eenmaal vertrouwen in hebt, dan zou je ook kunnen gaan proberen op Linnen te borduren.

Borduurpatroon

En dan heb je natuurlijk een borduurpatroon nodig, om iets moois te kunnen creëren.

Nancy Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Hoe kan je zelf een borduurstof kleuren

Ik ben dit weekend druk bezig geweest met het zelf kleuren van mijn borduurstof....

Lees meer

Diamond Painting: Van Canvas tot Kunstwerk

Ben je ooit begonnen aan een puzzel en kon je niet stoppen tot je...

Lees meer

Hoe werk je een borduurwerkje af met sticky board

Een veel gestelde vraag is hoe ik het precies doe om mijn borduurwerkjes af...

Lees meer