Altijd iets extra’s bij je bestelling
3 – 5 dagen levertijd, mits op voorraad
Achteraf betalen
Gratis cadeau service
Goedgekeurd door Webwinkelkeur

 

Borduren is al zo oud als de mensheid. Sinds de mens stoffen is gaan gebruiken wordt er al geborduurd. Naar schatting is dat al sinds 3000 jaar voor Christus. In eerste instantie werd er vooral geborduurd op kleding om deze te versieren. Met name met zijden draad op zijden stoffen. Hoewel er ook mensen haren gebruikt werden. Vroeger leerden de meisjes al op jonge leeftijd borduren. Sinds de komst van de borduurmachine in 1850 is het borduren van kleding met name geautomatiseerd.

Wat is borduren in de tegenwoordige tijd?

Uiteraard wordt er tegenwoordig nog steeds op kleding geborduurd. Maar dit gebeurt over het algemeen machinaal. Als we tegenwoordig spreken over borduren, dan heb ik het over de hobby borduren. Met name door vrouwen, maar ook zeker mannen, wordt graag in de vrije tijd geborduurd. Met een naald en garen op een stof een leuk patroon borduren.

Meestal wordt er op linnen of aïda stof geborduurd en meestal met katoenen garen. Maar hierin zijn vele mogelijkheden. Ook de patronen lopen uit een. Je kan het zo gek niet bedenken. Je favoriete foto of plaatje. Van bloemetjes, dieren, kinderlijk, alles is mogelijk. Meer als stof, naald, garen en een leuk patroon heb je niet nodig.

Borduren is populairder dan ooit

In 2020 is borduren populairder dan ooit geworden. Door de lockdown en het vele binnen zitten en  thuiswerken is de vraag naar een hobby enorm gestegen. Borduren heeft daarmee zeker een toevlucht gekregen. Want wat is er nou heerlijker dan lekker gedachteloos te kunnen borduren.

Ik ben erg benieuwd of jij borduurt of dat je borduren wellicht wil oppakken. Laat het met hieronder weten.

 

Nancy Peter

Geef een reactie

Gerelateerde berichten