Altijd iets extra’s bij je bestelling
3 – 5 dagen levertijd, mits op voorraad
Achteraf betalen
Gratis cadeau service
Goedgekeurd door Webwinkelkeur

Ik ben Tanneke, kom uit De Hoef een klein plaatsje onder de rook van Schiphol. Lekker landelijk gelegen. Ik ben 62 jaar. Op een boerderij opgegroeid en getrouwd met een veehouder. Afgelopen najaar zijn we gestopt met melken en is er weer meer vrije tijd.

Handwerkles

Al heel jong vond ik borduren heel leuk. Op de lagere school hadden we een handwerkjuf die ons allerlei borduursteken leerde. En ja, mijn moeder vond borduren ook heel leuk.

Ik weet niet meer precies wat mijn eerste borduurwerkje was, maar ik denk een placemat. Waarbij de handwerkjuf ons verschillende steken aanleerde.

Wat is zo leuk vind aan borduren is dat borduren zo ontspannend is. En ja, het resultaat is ook vaak erg mooi. Vroeger had ik wat minder geduld. Nu meer. Tsja, dat zal de leeftijd zijn denk ik.

Hoeveel tijd ik aan borduren besteed, oei, dat is lastig te zeggen. Vaak toch wel iedere dag een half uur tot een uur. Bij vlagen even niet omdat ik dan weer aan het puzzelen ben. De avonden zijn bij uitstek de tijd dat ik aan het borduren ben. Een fijne daglichtlamp erbij.

Waddenbloemen

Mijn mooiste borduurwerk, daar ben ik eigenlijk al heel lang mee bezig. Die is nog niet af. Het is een levensproject van een heel groot formaat. Waddenbloemen. Maar iedere keer zie ik weer iets anders wat ook heel leuk is en dan gaat dat weer voor.

Bijzonder voor mij is het levensproject Waddenbloemen. Hopelijk zal ik die ooit afmaken. Vorig jaar kreeg ik de schrik te pakken toen bleek dat ik darmkanker had. Gelukkig hoefde ik geen chemo of bestraling en was een zware operatie voldoende. Maar op zo’n moment realiseer je je toch dat het leven niet vanzelfsprekend is en dat je ook tijd moet maken om te genieten.

En dat doe ik zeker met borduren. Zeker in deze spannende tijden.

Natuurgetrouw

Bloemen, dieren, landschappen zijn mijn favorieten om te borduren. Fleurige kleuren vooral. Liefst ook natuurgetrouw. Kunstzinnige projecten of futuristische afbeeldingen ben ik niet weg van.

Secret Stitch Along

Op dit moment ben ik met de afronding van een trio voorjaarsborduurwerk van LanArte bezig. Vogels met een vogelhuisje met bloemen. Over een paar dagen start de Secret Stitch Along weer. Daar heb ik zin in. De vorige heb ik ook gemaakt. Een kersttafereel. Zo mooi. En ik had het gelukkig net op tijd af voor de Kerst. Dus heeft het ook in de kamer te pronken gehangen. En o ja, die daarvoor De Ragdoll met bloemenkrans heb ik ook geborduurd.

Het leuke van de Secret Stitch Along is dat je niet weet wat het gaat worden. Iedere week weer een deel van het patroon. Wel goed de beschrijving lezen. Ik merk dat niet iedereen dat goed doet. Op de facebookpagina lees je nogal eens reacties van borduursters die fouten maken. Borduren stimuleert dus ook je concentratie vermogen in het geval van telpatronen. Dat vind ik er ook zo fijn aan.

Ultieme tip

Mijn ultieme tip. Zelf heb ik onlangs een borduurstandaard van Lowery gekocht. Dat werkt heel fijn. De draadjes heb je bij de hand. Patroonhouder bij de hand en het borduurwerk zit geklemd zodat je die niet vast hoeft te houden. Het is even wennen, maar als je er eenmaal aan gewend bent wil je niet anders meer.

IkBorduur.nl heeft een enorm gevarieerde website, waar ik graag even rondneus. En ook weer leuke ideeën opdoe. Als je zo van borduren houdt is het altijd leuk om bij anderen te zien wat ze maken en wat er zoal te koop is. En ja, de blog vind ik ook erg leuk om te volgen.

Interview

Wil jij net als Tanneke ook in de kijker staan en geïnterviewd worden door Ikborduur.nl, stuur dan een email naar nancy@ikborduur.nl

Nancy Peter

Geef een reactie

Gerelateerde berichten