Inloggen Ik Borduur Community
Altijd iets extra’s bij je bestelling
3 – 5 dagen levertijd, mits op voorraad
Achteraf betalen
Gratis cadeau service
Goedgekeurd door Webwinkelkeur

Sommige mensen gaan het liefst ‘s avonds spelletjes doen of even een uurtje sporten. Andere zijn niet weg te slaan bij de televisie, omdat er weer een leuke film te zien is. Iedereen heeft zo favoriete vrijetijdsbestedingen. Voor mij is dat al dertig jaar lang hetzelfde: borduren. Elke avond zit ik heerlijk op de bank met een borduurwerkje in mijn hand. Een goede hobby is er één die je ieder moment van de dag wel zou willen doen. Zo wordt het namelijk een passie. En daarom heb ik nu één doel: mijn passie delen om steeds meer mensen enthousiast te maken over borduren.

Aanstekelijk

Het fijne aan een hobby waar je je volledig in kan storten, is dat je er haast niet mee kan stoppen. In het geval van borduren is het zowel letterlijk als figuurlijk aanstekelijk! Het leren van verschillende steken is een prachtige uitdaging. Zo is de stiksteek een gehate steek door velen, maar ik heb er geen moeite mee. Het leren van lastige steken hoeft dan ook echt niet af te schrikken, het maakt borduren juist zo leuk. Door je volledig op het borduren te focussen ben je even met niks anders bezig. Dat is nou volledige ontspanning!

Terug van weggeweest?

Misschien lijkt borduren een ouderwetse hobby, maar niets is minder waar. Vroeger leerden vrouwen borduren vaak op jonge leeftijd op school. Het was gewoon iets dat normaal was om te doen. Dat het nu niet meer hoeft, betekent alleen niet dat het niet meer kan! Iedereen kan (leren) borduren. Juist in deze tijd, waarin steeds meer vrije tijd op een schermpje wordt doorgebracht, kan het ontzettend fijn zijn om iets met je handen te doen. Even mindful bezig gaan: borduren kan enorm meditatief zijn.

Ik Borduur Community!

Dat het dan wel geen online hobby is, betekent niet dat borduren volledig los moet staan van de moderne technologie. Ik vind het juist een gouden combinatie! Daarom ben ik sinds kort bezig met het opbouwen van de Ik Borduur Community. Dit is een soort online groep waar iedereen een bijdrage kan doen. Zo kunnen in deze omgeving onder andere foto’s worden geplaatst en vragen worden gesteld. Een online leerplek voor borduren dus. Met als doel: zoveel mogelijk mensen daarin meekrijgen. Het is gratis! Dus neem vooral een kijkje als je geïnteresseerd bent.

Nancy Peter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Een kijkje in het leven van borduurster Ria

Ik ben Ria, ik ben 61 jaar en woon in Borger Drenthe. Ik ben...

Lees meer

Mijn 31 projecten voor Stitch Maynia 2022

Het is bijna zover. Stitch Maynia 2022 gaat starten op 1 mei. Ik heb...

Lees meer

Nieuwe Month2Month serie van Stitching with the Housewives

Stitching with the Housewives komt met een nieuwe serie genaamd Month2Month. Deze serie start...

Lees meer