Inloggen Ik Borduur Community
Altijd iets extra’s bij je bestelling
3 – 5 dagen levertijd, mits op voorraad
Achteraf betalen
Gratis cadeau service
Goedgekeurd door Webwinkelkeur

Over Primrose Cottage Stitches

Primrose Cottage Stitches bestaat uit moeder Nettie en haar 4 dochters Katie, Jessica, Lindsey en Emily uit Utah, Amerika. Wat begon als een bedrijf in het ontwerpen van quilts is uitgegroeid tot een bedrijf wat ook borduurpatronen ontwerpt. Zowel Lindsey en Katie ontwerpen de mooiste borduurpatronen. Vandaar dat ik hun heb gevraagd deze vragen te beantwoorden.

Wanneer ben je gestart met borduren?

Lindsey: Ik ben gestart in 2020 met borduren, hoewel ik ook daarvoor al had geborduurd. Maar ik ben pas in 2020 serieus gestart met borduren. Daarvoor heb ik gewisseld tussen vele handwerk soorten, maar het hield me niet bezig. Toen ik weer begon met borduren voelde dat zo goed, dat ik echt mijn passie heb gevonden voor deze creativiteit.

Katie: Ik begon met borduren als klein meisje, maar pakte het echt pas weer op in 2020.

Wanneer besloot je Primrose Cottage Stitches op te richten?

Lindsey: Mijn moeder en ik begonnen met Primrose Cottage Quilts in 2017. We hebben een aantal jaren enkel ontworpen voor quilten. Daarna zijn we uitgebreid met het verkopen van stoffen en het ontwerpen van borduurpatronen volgde daarna snel.

Hou je meer van kleine of grote projecten?

Katie: Ik hou van kleinere projecten. Ik hou van de onmiddellijke voldoening. Maar ik hou ook grote projecten. Dan heb ik het gevoel iets fantastisch te hebben bereikt.

Lindsey: Ik hou van kleine projecten. Het geeft veel voldoening om iets te starten en af te maken in slechts een paar dagen of een week. Ik hou ook van grote projecten, maar dat is al snel overweldigend en ik vind het lastiger om ze ook daadwerkelijk af te maken. Als drukke moeder en eigenaar van een bedrijf, hou ik het graag bij kleinere projecten.

Wat is het grootste project dat je hebt gemaakt?

Lindsey: Ik ben momenteel bezig met het maken van mijn grootste project. Ik zit hiermee nog in de ontwerpfase, dus ik kan er nog niks over vertellen. Maar dit wordt echt mijn grootste project tot nu toe.

Katie: Het grootste project van ik ontworpen het zijn mijn Farm Trucks. Het grootste project wat ik heb geborduurd, daar ben ik nog steeds mee bezig op dit moment. Het is van Brenda Gervais, namelijk Winter Rose Manor

Stop je met een borduurwerk als je het toch niet zo leuk vindt?

Katie: Ja, zowel bij het ontwerpen als bij het borduren. Ik moet het echt leuk vinden en er van houden om er mee door te gaan.

Lindsey: Ja, als ik iets doe waar ik niet van hou, dan spendeer ik liever mijn tijd aan iets waar ik wel van hou. Ik ben er ook achter dat mijn stijl altijd veranderd, iets wat ik vorig jaar leuk vond, kan ik nu niet meer leuk vinden. En ik denk dat dat prima is, om gewoon naar het volgende borduurwerk te gaan waar je wel verliefd op bent.

Bewaar je al je borduurwerken? Zo niet, wat doe je er dan mee?

Lindsey: Nee, mijn borduurwerken verhuizen van borduurwinkel naar borduurwinkel om ze daar te tonen. Wel heb ik een lijst van borduurwerken die ik absoluut wil houden als ze terug komen van de borduurwinkels.

Katie: Voor mijn persoonlijke borduurwerken nee. Ik geef graag mijn borduurwerkjes cadeau. Maar ik heb er veel waar ik geen afstand van kan doen.

Is het moeilijk om te stoppen met borduren voor je naar bed gaat?

Katie: Ja en nee. Soms zit ik zo in de flow dat ik wel door kan blijven borduren. Soms kan ik niet wachten om te borduren, zeker als er een deadline is.

Lindsey: Soms wel, maar ik borduur meer in de ochtend of in het weekend. Ik profiteer graag van de rust in de ochtend. Ook neem ik mijn borduurwerkjes mee naar buiten om te kunnen genieten van het warme weer. Voor mij is het dus moeilijker om te stoppen met borduren in de ochtend.

Wat inspireert jou om te borduren?

Lindsey: Het zien van borduurwerken van andere mensen. Daarnaast is borduren voor mij erg ontspannend. Het werkt haast therapeutisch om te zitten en te luisteren naar een audioboek terwijl ik borduur. Borduren is mijn happy place. Ik hou er van dat het zo’n creatieve uitlaatklep is en ook nog ontspannend!

Katie: Voor mij vooral door het zien van borduurwerken van anderen. Het is zo enorm inspirerend!

Wat inspireert jou om borduurpatronen te ontwerpen?

Katie: Een heleboel dingen. Het kan een print op een stof zijn. Of iets wat ik zie in een hobbywinkel. Ik hou er van om te decoreren voor de feestdagen en ik ben gek op de feestdagen, dus dat is een grote inspiratiebron.

Lindsey: Ik hou gewoon van ontwerpen. Ik heb mijn hele leven al getekend, gedoodled en creatief bezig geweest. Het maakt mijn blij. En deze blijheid drijft mij voort om te ontwerpen.

Hoe gaat het proces van ontwerpen, van idee tot eindproduct?

Lindsey: Het begint met een idee en daarmee ga ik het gelijk op de computer ontwerpen. Soms maak ik een schets, maar meestal start ik gelijk met ontwerpen in mijn ontwerpprogramma op de computer. Sommige ideeën duren langer om te ontwerpen, maar andere lijken soms wel zonder moeite tot een prachtig ontwerp te komen.

Katie: Het begint meestal met een idee in mijn hoofd. Ik maak er dan een schets van en vervolgens werk ik het volledige patroon uit in mijn ontwerpprogramma op de computer.

Wat is jouw favoriete Primrose Cottage Stitches ontwerp?

Katie: Dat zijn er zo veel. Een van mijn favorieten is waarschijnlijk Pumpkin Patch of Home Tweet Home. En een van Lindsey’s ontwerpen is waarschijnlijk Christmas Rules.

Lindsey: Ik denk dat mijn favoriete nog moeten komen. Er zijn een aantal patronen die later dit jaar uit komen en ik weet zeker dat dat mijn favorieten zullen zijn.

Wat zou je nog tegen mijn Nederlandse klanten willen zeggen? Nog tips voor hen?

Lindsey: Borduur wat je leuk vindt! Vind de tijd om kleinere borduurpatronen te maken zodat je ook meer het gevoel van voldoening krijgt als je ze af hebt.

Katie: Borduur wat jij leuk vindt en borduur op de stof waar jij van houdt! Vergeef jezelf als je fouten maakt, we maken allemaal fouten en dat is oké.

Wil je Primrose Cottage Stitches volgen?

Instagram @primrosecottagestitches

Facebook: https://www.facebook.com/PrimroseCottageStitches

YouTube: https://www.youtube.com/c/PrimroseCottageQuiltsStitches

Bestellen

Je vindt alle patronen van Primrose Cottage Stitches hier in de webshop.

Nancy Peter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

5 Horror borduurverhalen die je niet wilt meemaken

Speciaal voor Halloween heb ik vandaag een aantal borduur horror verhalen voor je. Dingen...

Lees meer

Nieuwe serie Big City Christmas van Country Cottage Needleworks

Country Cottage Needleworks komt met een leuke nieuwe serie genaamd: Big City Christmas. Deze...

Lees meer

Maak van jouw mooiste foto een borduurpatroon

Heb jij altijd al een foto van jezelf willen borduren? Je mooiste herinnering willen...

Lees meer