Altijd iets extra’s bij je bestelling
3 – 5 dagen levertijd, mits op voorraad
Achteraf betalen
Gratis cadeau service
Goedgekeurd door Webwinkelkeur

Gisteren heb ik eindelijk mijn kerstsok afgekregen. Ik heb dit pakket destijds besteld bij onze grote vriend Ali, dus ik weet niet precies wie de originele maker is van dit patroon. Aangezien ik inmiddels weet dat daar veel pakketten worden nagemaakt en onrechtmatig worden verkocht, zal ik daar nooit meer bestellen.

2 december 2019

Werkwijze

Ik ben dit pakket gestart op 2 december 2019. Ik heb hier langer dan 1 jaar aan gewerkt. Iedere keer met tussenpozen aan gewerkt. Op 7 januari 2021 heb ik hem afgekregen. Echter moest ik hem daarna nog wel afwerken. En dat is me pas gisteravond gelukt.

Ook hier ben ik weer in het midden begonnen. Vervolgens heb ik hem per pagina afgewerkt. Die verschillende pagina’s zie je ook heel goed terug in de foto’s.

Ik heb gewerkt met de bijgeleverde garen. Dit zijn Chinese garen maar dragen de DMC nummers.

Er zat geen alfabet patroon bij dit pakket. Dus de letters van mijn naam heb ik van een ander patroon gebruikt.

9 december 2019
16 december 2019
23 december 2019
30 december 2019
6 januari 2020
13 januari 2020
20 januari 2020
10 februari 2020
10 februari 2020
14 februari 2020
11 juli 2020
4 augustus 2020
1 september 2020
1 september 2020
21 september 2020
28 september 2020

7 januari 2021

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Afwerking

Speciaal voor deze kerstsok heb ik een naaimachine aangeschaft en ben ik op naailes geweest. Want ik had wel een naaimachine gekocht, maar weten hoe dat werkt, dat wist ik niet. Ik moest dan ook echt vanaf 0 starten. Maar in slechts 4 lessen heb ik deze kerstsok kunnen maken.

Ik heb daarvoor een mooie bijpassende blauwe stof met gouden kerstvlokken erop erbij uitgezocht.

Ik heb batting gebruikt tussen de 2 stoflagen. Dit is een soort tussenvoering. Ik heb dus in totaal 6 lagen gebruikt. De achterkant blauwe stof, batting, binnenlaag blauwe stof, andere kant binnenlaag blauwe stof, batting en borduurwerk. In die volgorde heb ik ze ook aan elkaar genaaid. Het was nog best een karwei om die precies langs de randen van het borduurwerk te naaien, zonder dat je witruimte zag. Dit heb ik een aantal keren moeten doen om het precies goed te krijgen.

Ik heb een naadtoeslag van 1 cm rondom mijn borduurwerk gebruikt. En dezelfde maten aangehouden voor de blauwe stof en batting.

Met een restje stof heb ik een lusje eraan vast gemaakt.

Eindresultaat

11 juli 2023

Het heeft even wat tijd en werk gekost, maar ik ben ontzettend blij met het eindresultaat. Ik had werkelijk waar nooit gedacht dat het me zou lukken, maar het is gelukt. Ik ben dan ook super trots op het eindresultaat.

Heb jij weleens een kerstsok gemaakt? Ik ben erg benieuwd. Laat het me hieronder weten.

 

Nancy Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten