Inloggen Ik Borduur Community
Altijd iets extra’s bij je bestelling
3 – 5 dagen levertijd, mits op voorraad
Achteraf betalen
Gratis cadeau service
Goedgekeurd door Webwinkelkeur

Borduren! Het was een tijdje naar de achtergrond verdwenen, maar dat betekent niet dat het niet meer gedaan wordt. Integendeel, borduren wordt langzamerhand weer hartstikke populair. Het is een rustgevende hobby, waar je vol creativiteit mee bezig kan zijn. Maar hoe werkt het nou precies? Dat weet natuurlijk niet iedereen. Misschien lijkt het je wel wat, maar weet je niet waar je moet beginnen. Daarom hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over borduren.

Wat heb je nodig?

Als je met een nieuwe hobby gaat beginnen, heb je natuurlijk eerst de juiste materialen nodig. Maar wat heb je nodig voor borduren? Dat is in ieder geval:

Je kunt al deze producten los kopen, maar het is nog makkelijker om te beginnen met een borduurpakket. Hier zit alles al in dat je nodig hebt. Wil je niet met een pakket werken? Lees hier dan uitgebreid wat je moet weten over de materialen.

Welk type stof moet ik halen?

Er zijn verschillende soorten stof waar je uit kunt kiezen. Zo heb je aftelbare stoffen, waarbij je de draden waar je overheen moet borduren kunt tellen. Maar je hebt ook niet aftelbare stoffen, waar je het patroon eerst op moet zetten. Aftelbare zijn daarom het handigst voor beginners. Aïda is de makkelijkste stof om mee te beginnen, aangezien die op zo’n manier is geweven dat er kleine openingetjes in de stof zijn ontstaan. Daarnaast zijn Evenweave en linnen ook nog opties. Met linnen kun je wel beter wachten tot je wat meer vertrouwen hebt in het borduren.

Waar haal ik mijn materialen?

Naast het weten wat je moet halen, wil je natuurlijk ook weten wáár je je borduurspullen kunt aanschaffen. In principe zijn er verscheidene plekken waar je materialen voor borduren kunt kopen. Alleen voor het ruimste assortiment kun je toch het best online op zoek gaan. Voor zowel de benodigde spullen als persoonlijk advies kun je bij de Ik Borduur webshop terecht. Daar kun je alle materialen vinden die je nodig hebt!

Waar moet je beginnen met borduren?

Wanneer de kale stof voor je ligt vraag je je waarschijnlijk af: waar begin ik? Het makkelijkste is om te beginnen in het midden van de stof. Je vindt het midden door de stof twee keer dubbel te vouwen. Door hier te beginnen, weet je zeker dat je goed uitkomt met je patroon. Begin met de middelste steken van je patroon en werk daarna naar buiten toe. Het gebruiken van een borduurring is zeker aan te raden, want zo weet je dat je stof strak blijft zitten.

Nog een tip

Begin niet met een te groot of moeilijk project. Hierdoor loop je de kans om snel vast te lopen en dat is enorm demotiverend. Begin daarom met iets wat niet te ingewikkeld is, met maar een paar kleuren. Hierna kun je het langzaam opbouwen en houd je het plezier erin! Vind je het alsnog lastig? Dan help ik je graag verder door met je mee te denken, net zoals de anderen in onze Ik Borduur Community!

Nancy Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Hoe kan je zelf een borduurstof kleuren

Ik ben dit weekend druk bezig geweest met het zelf kleuren van mijn borduurstof....

Lees meer

Diamond Painting: Van Canvas tot Kunstwerk

Ben je ooit begonnen aan een puzzel en kon je niet stoppen tot je...

Lees meer

Hoe werk je een borduurwerkje af met sticky board

Een veel gestelde vraag is hoe ik het precies doe om mijn borduurwerkjes af...

Lees meer